Åbent ekspertmøde om ændringer af valgloven

27.04.2017

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg afholder åbent ekspertmøde i forbindelse med udvalgets behandling af L 124 og L 125 om ændringer af valgloven. Ekspertmødet finder sted torsdag den 27. april 2017 fra kl. 13.30-15.30 på Christiansborg.

I forbindelse med udvalgets behandling af to private lovforslag L 124 om valg på personlige stemmer og L 125 om prioriteret sideordnet opstilling afholdes ekspertmødet med henblik på at belyse problemstillinger, styrker og svagheder ved konsekvenserne af de to lovforslags ændringer af valgloven: 1) indførsel af prioriteret sideordnet opstilling og 2) valg alene på personlige stemmer.

Der vil til ekspertmødet være oplæg af:

  • Jørgen Elklit, professor v/Aarhus Universitet. 
  • Asbjørn Skjæveland, lektor v/Aarhus Universitet. 
  • Kasper Møller Hansen, professor v/Københavns Universitet. 
  • Rune Stubager, professor v/Aarhus Universitet. 

Se programmet her

Ekspertmødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest onsdag den 26. april kl. 10.

Der er et begrænset antal pladser til mødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.


Tilmeld dig her

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.