Høring om tildeling af statsborgerskab i dispensationssager

23.03.2017

Folketingets Indfødsretsudvalg holder åben høring om procedurerne for tildelingen af statsborgerskaber i dispensationssager og grundlovens rammer herfor. Høringen finder sted onsdag den 29. marts kl. 14-17 i Landstingssalen på Christiansborg.

Udvalget ønsker med oplæg fra en række eksperter at debattere mulighederne for at ændre procedurerne for tildeling af indfødsret i dispensationssager inden for grundlovens rammer.

Oplæggene vil blandet andet belyse Indfødsretsudvalgets behandling af dispensationssager i et historisk perspektiv samt inddrage praksis og erfaringer fra udlandet. Desuden vil oplæggene omhandle retssikkerheden i forhold til indfødsretsprocedurerne samt betydningen af relevante menneskeretlige konventioner, bestemmelser og afgørelser.  

Der vil til høringen være oplæg af:

  • Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg
  • Eva Ersbøll, Institut for Menneskerettigheder
  • Afdelingschef Oluf Engberg, tidligere kontorchef i Indfødsretskontoret
  • Professor Jens Vedsted-Hansen, Århus Universitet
  • Mona Matten, Chefjurist ved Gellerupparkens Retshjælp
  • Advokat Eddie Khawaja


Se hele programmet her.


Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest tirsdag den 28. marts kl. 10. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
 
 
Tilmeld dig her.

For yderligere information kontakt:

Annemette Ross
Udvalgssekretær
Tlf.:  6162 4213
Send e-mail
Se flere nyheder fra Folketinget