Høring om justitsområdet i Grønland

13.03.2017

Folketingets Retsudvalg og Grønlandsudvalg afholder åben høring om justitsområdet i Grønland. Høringen finder sted den 22. marts 2017 kl. 9.00-12.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Høring afholdes bl.a. på baggrund af anbefalingerne i rapporterne ”Retssikkerhed i Grønland” (2016) fra Advokatrådets arbejdsgruppe og ”Menneskerettigheder i Grønland, Status 2016” fra Grønlands Råd for Menneskerettigheder og Institut for Menneskerettigheder.


Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) deltager i høringen med et oplæg om regeringens politik på området, og medlem af Landsstyret / Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig (IA) deltager med et oplæg om den grønlandske regerings rolle i forhold til at styrke justitsområdet i Grønland. Derudover vil oplægsholdere fra Advokatrådets arbejdsgruppe, Grønlands Råd for Menneskerettigheder, Institut for Menneskerettigheder, Grønlands Universitet samt Retterne, Politiet og Kriminalforsorgen i Grønland bidrage med deres vurderinger af udfordringerne på justitsområdet i Grønland og forslag til løsninger.


Inatsisartuts Lovudvalg er inviteret til at deltage i høringen i panel sammen med medlemmerne af Retsudvalget og Grønlandsudvalget.

Moderator for høringen er Paula Larrain.


Der vil være tolkning mellem dansk og grønlandsk i salen.

 
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Tilmelding skal ske senest den 21. marts 2017 kl. 11.00.


Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen vil blive streamet live på www.ft.dk  og vises desuden på Folketingets tv-kanal.For yderligere information kontakt:  

 • Sherie Del Prado Falding Sørensen
  Udvalgsassistent
  Telefon: 33 37 55 44
  Send e-mail
 • Ketty Gammelgaard
  Udvalgssekretær
  Telefon: 33 37 55 62
  Send e-mail

 

Se flere nyheder fra Folketinget