Rygte: Statsministeren udskriver snart valg

15.01.2017

Christiansborg er spændt til bristepunktet, og valgrygterne svirrer. Kilder tæt på statsministeren oplyser, at statsministeren udskriver Skolevalg 2017 søndag den 15. januar.

Hvis rygterne taler sandt, vil statsminister Lars Løkke Rasmussen søndag den 15. januar trykke på den knap, der sætter gang i en tre uger lang valgkamp, som afsluttes med, at mere end 650 skoler og 62.000 elever skal til stemmeurnerne.

Denne gang er det op til landets 8., 9. og 10. klasser at stemme på det parti, som de mener, skal kunne kalde sig vinder af Skolevalg 2017. Resultatet af Skolevalg 2015 blev en sejr til blå blok med venstre som valgets store vinder med 27 % af stemmerne.

Eleverne fører valgkamp

I løbet af de tre uger skal eleverne gennem tre moduler, hvor de både skal vælge mærkesager og prøve kræfter med at lave deres egen kampagne for den mærkesag, de vil kæmpe for. Til sidst skal alle eleverne til stemmeurnerne og afgive deres stemme til det parti, de mener, de er mest enige med. Som en del af skolevalget bliver der også afholdt en række debatter på landets skoler, hvor de mange ungdomspartier kæmper om elevernes stemmer.

Skolevalg 2017 bliver afsluttet d. 2. februar med flere valgfester rundt omkring i landet og DR3 sender live mellem 19-21 fra valgaftenen på Christiansborg.

Unges politiske selvtillid skal styrkes

Danske unge mellem 15 og 29 år indtager en flot førsteplads på OECDs rangliste over unges politiske interesse i OECD-landene. Men selvom danske unge ved meget om politik og demokratiet, så viser valgundersøgelser samtidigt, at de unge ikke er lige så flittige med at komme afsted til stemmeboksen som resten af befolkningen. Derfor holder vi Skolevalg.

Erfaringerne fra det første Skolevalg i 2015 viser, at de elever, der deltog, fik styrket deres politiske kompas og øget deres politiske selvtillid. Deres deltagelse i Skolevalg fik også eleverne til at føle sig mere kompetente til at gøre sig gældende i politik og gav dem en større tro på det politiske systems evne til at lytte og løse problemer.

FAKTA OM SKOLEVALG 2017

skolevalg.dk #skolevalg

Bag Skolevalg 2017 står Folketinget, Undervisningsministeriet og Dansk Ungdoms Fællesråd.

Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i Fælles Mål, hvor eleverne skal lære samfundets demokratiske spilleregler og grundværdier at kende. Skolevalg blev afholdt første gang i 2015 og nu igen i 2017.

Følg med på Facebook www.facebook.com/skolevalgdk  

For yderligere information og interview, kontakt:

 

 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [08.09.2017]
Sideansvarlig: Christian Juul Lentz