Folketingets formand skal åbne valgsted og styre debat

27.01.2017

Skolevalget kulminerer i næste uge med valgmøder og debatter på skolerne, selve valget den 2. februar og en stor valgaften på Christiansborg.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), tager selv del i slutspurten på to skoler for at opleve de unges deltagelse i skolevalget, og hun er naturligvis på Christiansborg på valgaftenen.

Mandag den 30. januar besøger Pia Kjærsgaard Kildegårdsskolen i Herlev, hvor hun har sagt ja til at være ordstyrer i et traditionelt vælgermøde med et panel af ungdomspolitikere fra samtlige, opstillingsberettigede partier.

Vælgermødet med deltagelse af ca. 200 elever er åben for pressen og begynder kl. 12.30. Det slutter kl. 14.

Der vil være mulighed for interviews med formanden, skoleledelsen og elever ved hovedindgangen kl. 12.15.

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), er også til stede.

Torsdag den 2. februar tager Pia Kjærsgaard ud og åbner valgstedet kl 12:00 på sin gamle folkeskole, Øster Farimagsgade Skole. Her var hun selv elev for over 60 år siden. Også her er der åbent for pressen og mulighed for interviews efter valghandlingen er sat i gang.

Og endelig, torsdag aften den 2. februar er Folketingets formand til stede på Christiansborg fra kl. 19 – 21.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, siger: ”Jeg glæder mig utrolig meget til at komme ud at opleve stemningen og debatten blandt de unge på Kildegårdsskolen i Herlev og til at åbne valghandlingen på min gamle folkeskole på Østerbro. Og så forventer jeg en valgaften på Christiansborg, som er lige så spændende og nevepirrende, som vi oplever til folketingsvalg.”


Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]