Folketingets Præsidium på besøg i Japan

08.03.2016

Folketingets Præsidium under ledelse af formand, Pia Kjærsgaard, rejser til Japan på officielt besøg i dagene 8. - 12. marts.
Udover Pia Kjærsgaard består delegationen af 2. næstformand Kristian Pihl Lorentzen (V) og 4. næstformand Mette Bock (LA).

Under opholdet i Japan møder delegationen den japanske premierminister, Hr. Shinzo Abe, og parlamentsformændene for det japanske parlaments to kamre. Desuden er der arrangeret møder med flere japanske parlamentsmedlemmer tilknyttet den japansk-danske parlamentariske venskabsforening samt en delegation af kvindelige, japanske parlamentarikere.

Formålet med rejsen er at styrke de dansk-japanske relationer op til 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan, som fejres i 2017. Japan er desuden meget optaget af at lære af de danske erfaringer på ligestillingsområdet på arbejdsmarkedet og i det hele taget, hvordan den danske velfærdsmodel er indrettet på områder som børnepasning, socialpolitik og ældrepleje.

Besøget finder sted i de dage, hvor Japan markerer 5 årsdagen for jordskælvet, tsunamien og atomkraftværksulykken den 11. marts 2011. I den forbindelse aflægger delegationen et besøg i byen Higashi-Matsushima, som var en af de hårdest ramte af katastrofen. Her deltager præsidiet i en højtidelighed til minde om ofrene og de massive ødelæggelser.

Delegationen besøger desuden Hiroshima, hvor Folketingets formand vil lægge en krans ved Fredsmindesmærket under en mindeceremoni for ofrene for atombomben den 6. august 1945.

Se flere nyheder fra Folketinget