Skolevalg vinder årets kommunikationspris

13.11.2015

Skolevalg løb med sejren ved uddelingen af årets Kompris den 12. november 2015 i Industriens Hus.

Fem virksomheder og organisationer dystede om KomPris’15, som uddeles af Dansk Kommunikationsforening til årets bedste kommunikationsprojekt. Prisen gik i år til Skolevalg, som Folketinget og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har arrangeret i fællesskab. Prisen er kommunikationsbranchens anerkendelse for årets bedste kommunikationsprojekt.

Den fagjury, der udpegede vinderen blandt de nominerede projekter, begrundede valget af Skolevalg med, at projektet er nytænkende, væsentligt for organisationen og samfundet og kan dokumentere en klar effekt.

Jeg glæder mig over, at Skolevalg har fået sat demokrati på dagsordenen hos 42.000 skoleelever. Projektet viser, at professionel kommunikation nytter, og Skolevalg har derigennem faktisk formået at løfte de unges demokratiske selvtillid”, siger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Skolevalg er et autentisk gennemført valg for elever i 8. og 9, der blev afholdt den 29. januar 2015. Mere end 40.000 danske skoleelever deltog i det tre uger lange undervisningsforløb og satte deres kryds på stemmesedlen. Skolevalget blev afsluttet med en stor valgaften på Christiansborg.

Skolevalg er finansieret af Folketinget og Undervisningsministeriet og udviklet i samarbejde med bl.a. fagkonsulenterne i samfundsfag fra CFU’er i hele landet. Skolevalg har opbakning fra DLF, Skolelederforeningen, Danske Skoleelever, KL og mange flere. Forskere fra Københavns Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet knytter omfattende forskning til Skolevalg.

Komprisen er blevet uddelt siden år 2000 til kommunikatører, der har formået at sætte nye standarder for god kommunikation.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]