Konference om Mongoliet

25.08.2015

Folketinget og Dansk Mongolsk Selskab holder en konference om den demokratiske udvikling i Mongoliet i anledning af, at det er 25 år siden, Mongoliet holdt sit første, frie parlamentsvalg.

State Great Hural

Mongoliet holdt sit første, frie parlamentsvalg i 1990 og dengang var den danske regering og Folketinget hurtigt ude med hjælp til det nye skrøbelige parlament. Bistanden bestod af alt fra praktisk hjælp med reoler og hylder til juridisk vejledning omkring forretningsorden og gode parlamentariske forretningsgange.

I anledning af at det er 25 år siden, sætter Folketinget og Dansk Mongolsk Selskab nu igen fokus på den demokratiske udvikling i Mongoliet og holder en halvdagskonference mandag den 21. september med deltagelse af prominente beslutningstagere og meningsdannere fra både Mongoliet og Danmark.

Konferencen skal bl.a. ses i som en naturlig del af et nyt samarbejde, som netop er indgået mellem Folketinget og det mongolske parlament. Ifølge samarbejdsaftalen skal de to parlamenter udveksle best practices og dele viden omkring de aktuelle udviklingsområder i begge parlamenter. Det sker især inden for områder som digitalisering, demokrati undervisning i skolerne og samarbejde med medierne.

Konferencens hovedtema bliver 25 års demokratiskudvikling i Mongoliet. Temaet anskues yderligere ved at se på de næste 25 år og de særlige udfordringer landet har med hensyn til de omfattende perspektiver for udvindingen af råstoffer og landets særlige geopolitiske situation. Mødet vil forgå som en rundbords- (politisk) drøftelse mellem særligt indbudte stakeholders og vil være åben for offentligheden.

Mødet styres af Mette Holm, som er aktuel med en ny bog om Mongoliet.

Tilmelding til konferencen sker via e-mail til mongoliet@ft.dk senest torsdag den 17. september 2015.

Yderligere information om konferencen kan fås hos international koordinator Mongin Forrest på tlf. 61 62 46 11.

Konferencen sendes direkte på Folketingets tv-kanal og bliver desuden streamet på Folketingets hjemmeside på følgende adresse:

http://www.ft.dk/webtv/video/20131/fpr/tv.2777.aspx


 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]