Folketingets Præsidium på officielt besøg til Filippinerne

27.02.2015

Folketingets Præsidium er på officielt besøg i Filippinerne fra den 2. – 6. marts 2015. Danmark har netop åbnet ambassade i Filippinerne, og Præsidiet besøger derfor også ambassaden. Filippinerne spiller en stor rolle politisk og økonomisk i Sydøstasien, og har de seneste år har oplevet høje økonomiske vækstrater og er med sine omkring 100 mio. indbyggere et potentielt stort marked for dansk erhvervsliv.

Under besøget skal Præsidiet mødes med en lang række politikere, herunder senatsformanden, formanden for Repræsentanternes Hus og Filippinernes udenrigsminister. Præsidiet mødes desuden bl.a. med Filippinernes ombudsmand, kommissæren for menneskerettigheder, præsidenten for den asiatiske udviklingsbank (ADB), diverse NGO’ere og repræsentanter for dansk erhvervsliv. Der bliver også lejlighed til at mødes med kommissionen for oversøiske filippinere for at drøfte spørgsmål om de mange filippinske sømænd og au pairs, som er ansat af danske rederier og familier.

Danmark har netop åbnet ambassade i Filippinerne, og Præsidiet besøger derfor også ambassaden. Filippinerne spiller en stor rolle politisk og økonomisk i Sydøstasien, og har de seneste år har oplevet høje økonomiske vækstrater og er med sine omkring 100 mio. indbyggere et potentielt stort marked for dansk erhvervsliv.

Deltagere
Mogens Lykketoft (S), Folketingets formand
Bertel Haarder (V)
Pia Kjærsgaard (DF)
Lone Loklindt (RV)
Per Clausen (EL)

Øvrige deltagere
Carsten U. Larsen, Folketingets direktør
Peter Krab, pressesekretær
Dorte Andersen, protokolmedarbejder

Budget
375.000

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]