Grundlovspulje støtter festivaler, film og folkelig debat

05.06.2014

Otte projekter får penge fra Folketingets grundlovspulje til aktiviteter, der skal markere grundlovsjubilæet i 2015.

Grundlovspuljens første ansøgningsrunde er nu afsluttet, og 2 mio. kr. er blevet fordelt blandt otte projekter. Projekterne beskæftiger sig med alt lige fra debatteater i fagforeninger, sms-dialog på skoler og ligestillingens historie formidlet på film til demokrati- og grundlovsfestivaler.

Trine Bendix Knudsen, sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd, der administrerer puljen for Folketinget, udtaler:

”Vi har valgt at støtte otte rigtig gode og meget forskellige projekter i denne runde. Projekterne er fordelt over hele landet, og de er gennemtænkt fra idé til gennemførelse. Derudover fornemmer vi, at der ligger hjerteblod i dem alle.”

Stor interesse for grundlovspuljen
Dansk Folkeoplysnings Samråd modtog 71 ansøgninger fra foreninger, organisationer, kommuner, regioner og selvejende institutioner, der ønskede at få del i puljens midler til at markere grundlovsjubilæet til næste år.
Det glæder Folketingets formand, Mogens Lykketoft, som sammen med resten af Folketingets Præsidium har afsat 3 mio. kr. til grundlovspuljen.

"De mange ansøgninger viser, at der lokalt er stor interesse for at sætte fokus på jubilæet og for at se på, hvordan vores demokrati fungerer i dag. Formålet med grundlovspuljen er at øge danskernes bevidsthed om demokratiets udvikling, vores grundlovssikrede rettigheder og vigtigheden af at deltage i demokratiet. De otte støttede projekter er spændende bud på, hvordan det kan gøres.”

Ny ansøgningsrunde til august
Grundlovspuljens anden og sidste ansøgningsrunde løber fra den 1. august til den 1. november 2014, hvorefter de resterende puljemidler uddeles. Der kan søges om støtte til alle typer af projekter, men mindre projekter vil blive prioriteret.

Yderligere oplysninger
Læs mere om de otte støttede projekter på www.grundlovspuljen.dk.

Spørgsmål i forbindelse med ansøgning:
Flemming Gjedde/Helle H. Bjerregård, DFS
info@grundlovspuljen.dk
tlf. 61 60 00 13.

Spørgsmål om baggrunden for grundlovspuljen:
Peter Krab, Folketinget
Peter.Krab@ft.dk
tlf
. 33 37 34 51.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]