Bertel Haarder tildelt nordisk fortjenstmedalje

09.12.2013

I dag modtog Folketingets 1. næstformand, Bertel Haarder, den nordiske fortjenestmedalje fra Den Letterstedske Forening. Bertel Haarder er desuden medlem af Nordisk Råds Præsidium.

Bertel  Haarder modtager Lettestedt medaljen 2013
Foto: Allan Køhler-Andersen

Det var Björn von Sydow, forhenværende svensk minister og formand for Sveriges riksdag, som holdt talen for Bertel Haarder i Samtaleværelset på Christiansborg. Han gav på vegne af foreningens bestyrelse følgende motivation for at tildele Bertel Haarder medaljen:

"Bertel Haarder får Jacob Letterstedts nordiske fortjenstmedalje for sit mångeårige, målbevidste arbejde for at styrke litteratur- og historiefagenes kulturelle bærekraft, for et nordisk kendskab og en mellemnordisk sprogforståelse fulgt op af en utrættelig folkeoplysningsindsats i den danske folkehøjskoles tradition for at udvikle en bred og engageret nordisk bevidsthed."

Bertel  Haarder modtager Lettestedt medaljen 2013
Foto: Allan Køhler-Andersen

Den Letterstedske Forening har siden 1875 arbejdet for at fremme samarbejdet mellem de fem nordiske lande inden for videnskab, kunst og industri. Foreningen har nationale afdelinger i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Foreningen uddeler stipendier til nordiske formål, arrangerer nordiske seminarer, uddeler en nordisk oversætterpris og har udgivet Nordic Magazine siden 1878 . Siden 1981 har foreningen en gang om året uddelt Den Nordiske Fortjenestmedalje. Medaljen går til en person, der har gjort en særlig stærk indsats for at fremme det nordiske samarbejde.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]