Danmark og Norge fejrer fællesskab og folkestyre

25.11.2013

På et pressemøde i Folketinget mandag den 25. november præsenterede Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det norske Stortings nyvalgte præsident, Olemic Thommessen, planerne for den fælles markering af det norske grundlovsjubilæum i 2014.

Stortingets præsident Olemic Thommesen besøger Folketinget
Foto: Hasse Ferrold

  • ”Folketinget lægger op til et ambitiøst program for fejringen af den norske grundlov 200 års jubilæum. Det siger meget om, hvor stærkt fællesskabet er mellem det norske og det danske folkestyre”, sagde Stortingspræsident Olemic Thommessen efter mødet. ”Historien om det norske demokratis fødsel er også historien om fællesskabet mellem to lande og to folk. Den gang som nu inspirerer danskere og nordmænd hinanden til at udvikle og forbedre et moderne nordisk folkestyre i et globalt samfund.”

    ” Vi fik en god snak om det meget dybe fællesskab, der eksisterer mellem vore to lande, hvor vi ud fra fælles værdier bl.a. engagerer os i at fremme demokrati og menneskerettigheder på den udenlandske scene. Samtidig fik vi lejlighed til at lancere det store norske jubilæumsår 2014, som er en milepæl i Norges og Danmarks historie, og som derfor giver anledning til mange fælles fejringer og begivenheder”, sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft, efter mødet.

    Programmet med de vigtigste begivenheder og events i 2014 kan downloades her

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]