Besøg fra Sydkorea

21.10.2013

Sydkoreas premierminister, Mr. Chung Hong-won, aflagde besøg hos Folketingets formand den 21. oktober 2013.

Koreas premierminister oktober 2013
Foto: Karina Jarlbæk, Folketinget

”Vi talte bl.a. om det strategiske partnerskab mellem Sydkorea og Danmark. Jeg spurgte til, forståelsen af den nye præsident, fruPark Geun-hyes nylige udtalelse om, at Sydkorea skal være en kreativ nation, og til Sydkoreas fokus på bæredygtig udvikling og grøn vækst. Endelig talte vi om muligheden for at bløde op på den spændte sikkerhedspolitiske situation på den koreanske halvø”, sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft, efter mødet.

Om Chung Hong-won

Premierministeren var i Danmark for bl.a. at deltage i et 3 Global Green Growth Forum (3GF) møde.

Chung blev udnævnt til premierminister af præsident Park Geun-hye den 26. februar 2013, hvilket var dagen efter Park overtog præsidentposten. Traditionelt har sydkoreanske ministre ikke parlamentarisk erfaring, hvilket også er gældende for Chung, der har været offentlig anklager i mere end 30 år. Chung er 68 år og uddannet jurist ved Chimju National Universitet.

Meget tætte bilaterale relationer mellem Danmark og Sydkorea

Forholdet mellem Danmark og Sydkorea er intensiveret på en bred vifte af områder de seneste år gennem samarbejde, samhandel og højniveaubesøg.

Det Udenrigspolitiske Nævn besøgte Sydkorea den 4 – 6. marts 2013.

Kronprinsparret aflagde officielt besøg i Sydkorea i midten af maj 2012 ledsaget af tre ministre (erhverv og vækst, handel og investering samt uddannelse og forskning) og repræsentanter for mere end 70 virksomheder. Kronprinsparret deltog bl.a. i åbningen af EXPO 2012 i Yeosu og stod i spidsen for et større dansk erhvervsfremstød.

Dansk-sydkoreansk strategisk partnerskab

Under tidligere præsident Lees statsbesøg i Danmark den 10.-12. maj 2011 lanceredes et strategisk partnerskab mellem Danmark og Sydkorea. Partnerskabet udgør ramme for et intensiveret politisk og sikkerhedspolitisk samarbejde, økonomisk og handelssamarbejde, socialt og kulturelt samarbejde på en række internationale områder af fælles interesse, herunder udviklingssamarbejde og pirateri-bekæmpelse. Partnerskabet er det eneste mellem et EU-land og Sydkorea.

En økonomisk solstrålehistorie

Sydkorea har gennemgået en utrolig økonomisk udvikling på blot én generation. Fra ved etableringen i 1948 at være en af verdens fattigste lande er Sydkorea i dag verdens 15. største økonomi. De tidligere tocifrede vækstrater er dog blevet erstattet af en mere moderat vækst, der vurderes at ende på næsten 3 pct. i 2013.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]