Folketingets formand mødtes med Yu Zhengsheng

06.06.2013

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, er vært for den kinesiske toppolitiker Yu Zhengsheng og hans delegations officielle besøg i Danmark 4.-7.juni. I dag mødtes Lykketoft og andre præsidiemedlemmer med den kinesiske delegation.

Mogens Lykketoft og Yu Zhengsheng
Foto: Hasse Ferrold

”Yu Zhengsheng hører til i den absolutte top i den kinesiske, politiske magtstruktur og understreger med dette besøg, meget kort tid efter besøget af tidligere præsident Hu Jintao, de stærke relationer mellem Kina og Danmark. På mødet fik vi bl.a. lejlighed til at drøfte emner inden for bæredygtig vækst, vedvarende energi og grøn teknologi, særligt med fokus på danske virksomheders ekspertise inden for disse områder og vi drøftede den ny kinesiske ledelses reformplaner”, sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft efter mødet.

Yu Zhengsheng mødes foruden med Folketingets præsidium bl.a. med HKH Kronpris Frederik, statsministeren, udenrigsministeren, repræsentanter fra industrien og aflægger bl.a. besøg hos Middelgrunden Wind Farm. Besøget i Danmark er sidste led i en rundrejse i Norden, der også omfatter Finland og Sverige.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]