Finlands præsident besøgte Folketinget

05.04.2013

I anledning af at Finlands præsident, Sauli Niinistö, var på statsbesøg i Danmark, mødtes han med Præsidiet fredag den 5. april 2013.

Finlands præsident, Sauli Niinistö, på statsbesøg 
Fotograf: Hasse Ferrold 

”Vi talte bl.a. om de udfordringer, der ligger i at være stærke velfærdssamfund og samtidigt skulle bekæmpe den økonomiske krise med reformer uden at skabe et B-hold af især unge mennesker, der efterlades uden for arbejdsmarkedet. Vi kom også omkring Finlands og Danmarks samarbejde i både nordisk og europæisk regi, herunder forholdet mellem de EU lande, som er med i Euroen, og de, der står uden for.”, sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft, efter mødet.

Om Sauli Niinistö

Sauli Niinistö blev valgt til Republikken Finlands præsident i februar 2012. Han fik næsten 2/3 af stemmerne i anden runde.

Sauli Niinistö er uddannet jurist og havde egen advokatpraksis, inden han blev medlem af den finske rigsdag for det konservative Samlingspartiet. 10 år senere blev han partiets formand og bestred i 8 år poster som hhv. justitsminister, vicestatsminister og finansminister. Efter nogle år i europæiske topposter, blev han på ny medlem af rigsdagen og i perioden 2007-2011 valgt til formand for rigsdagen.

Finlands præsident, Sauli Niinistö, på statsbesøg 
Fotograf: Hasse Ferrold 

Præsident Niinistös popularitet skyldes ikke mindst hans personlige historie. Hans første kone omkom i en trafikulykke i 1995 og han stod alene med sine to sønner samtidig med, at han var landets finansminister. Desuden overlevede han og sønnerne Tsunamien i Thailand i 2004 ved, at Niinistö kravlede op i en elmast med sin yngste søn, mens den ældste reddede sig selv i sikkerhed på et tag.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]