Mogens Lykketoft kandidat til formandspost i FN

12.03.2013

Regeringen har i dag opstillet Folketingets formand Mogens Lykketoft som kandidat til posten som formand for FN’s Generalforsamling 2015-16

Formandspost FN

Folketingets formand og tidligere udenrigs- og finansminister Mogens Lykketoft er i New York i dag blevet præsenteret som Danmarks kandidat til posten som formand for FN’s Generalforsamling i perioden september 2015 – september 2016.

Mogens Lykketoft udtaler i den forbindelse:

"Det er vigtigt for Danmark om vi kan få formandskabet i FNs generalforsamling. Det vil være en spændende udfordring eventuelt at få lov at løfte denne opgave. Men det forudsætter at et flertal af lande i den vesteuropæiske gruppe, der for året fra september 2015-september 2016 skal vælge formanden, kan støtte det danske kandidatur. Udenrigsministeiet har vurderet, at vi har gode chancer, hvis vi allerede nu kan anmelde en kandidat: Med respekt for de sædvanlige spilleregler er Danmark et af få lande, der har chancen, fordi lande, der tidligere har haft posten og de faste medlemmer af Sikkerhedsrådet, ikke kandiderer.

Det er Udenrigsministeriet - ikke mig - der skal føre valgkamp i forhold til de andre lande.

Derfor anfægter kandidaturet på ingen måde min varetagelse af hvervet som Folketingets formand. Jeg søger genvalg til næste folketingsvalg, men søger orlov fra Tinget, hvis der er tilslutning til Danmarks kandidatur i 2015-2016."

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]