Om pressens adfærd på Christiansborg

20.02.2013

Reglerne for det journalistiske arbejdes afvikling i Folketinget er reguleret af et regelsæt, som er aftalt med Folketingets Presseloge i december 2011. Heraf fremgår:

"Det journalistiske arbejde må ikke hindre medlemmers eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huset. Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzilignende tilstande, hvor fotografer eller journalister ”jagter” politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptagelser. Ved optagelser skal i øvrigt reglerne om god presseskik iagttages."

På baggrund af en episode på Christiansborg, hvor to pressefolk fra Ekstra Bladet ikke fulgte de retningslinjer, der gælder for pressens arbejde på Christiansborg, blev Folketingets Præsidium enstemmigt enige om følgende sanktion på et møde onsdag den 20. februar 2013:

1. Den pågældende journalist samt fotograf fra Ekstra Bladet vil i en periode på et halvt år ikke have adgang til Folketinget medmindre det er til Folketingets offentlige tilhørerloge, eller der er lavet en forudgående aftale med et medlem af Folketinget. Fremvisning af pressekort vil for de pågældende ikke være tilstrækkeligt for at få adgang til Folketinget.

2. Ekstra Bladet har aktuelt 8 såkaldte privilegerede adgange, der giver disse journalister særlige rettigheder. I en periode på et halvt år, vil antallet af disse adgange blive reduceret til 6 adgange.

Kontakt: Pressemedarbejder Peter Krab - tlf. 33 37 34 51

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]