Mogens Lykketoft mødtes med Marokkos parlamentsformand

21.02.2013

I anledning af Marokkos parlamentsformand Karim Ghellabs besøg i Danmark den 20.-23. februar 2013, mødtes han med Præsidiet.

Besøg af Karim Ghellab, formand for Marokkos parlament
Fotograf: Hasse Ferrold 

”Vi talte bl.a. om de udfordringer, Nordafrika som region står over for, især i lyset af de seneste måneders voldsomme begivenheder i Tunesien, Mali og Algeriet. Jeg fik også lejlighed til ønske Marokko tillykke med landets nye forfatning fra 2011 og til at uddybe Danmarks støtte til FN’s bestræbelser på at finde en fredelig løsning på Vestsaharas status i overensstemmelse med de folkeretlige principper”, sagde Mogens Lykketoft efter mødet. 

Om Karim Gellab

Inden Karim Ghellab blev valgt til parlamentsformandsposten den 19. december 2011, var han transportminister fra 2002-2011.

Ghellab er uddannet ingeniør, har været direktør i det marokkanske trafikministerium en årrække i sidste halvdel af 1990’erne og var i den forbindelse en af de ledende kræfter bag etableringen af Tangiers internationale havn.

Marokko på reformsporet

Marokko har de seneste 10-15 år gradvis gennemført en række politiske reformer, som givetvis har været medvirkende til, at landet ikke har været udsat for samme voldsomme opstande og politiske opgør, som det har været tilfældet for flere andre lande i regionen i forbindelse med det ’arabiske forår’.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]