Ungdomsparlament i Folketinget

31.01.2013

På mandag den 4. februar indtager 178 elever Folketingssalen for at debattere og stemme om deres egne lovforslag.

Skoleelever i Folketingssalen til Ungdomsparlamentet 2008 

”Jeg glæder mig til at møde de unge mennesker og til at høre, hvad de har på hjerte. Deltagerne får en unik mulighed for at opleve demokratiet i praksis, og vi ser alle frem til ungdomsparlamentsdagen” siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

Udover at forhandle og stemme om deres egne lovforslag, skal eleverne stille spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt og otte andre deltagende ministre i spørgetiden kl. 12.30 - 13.30.

Deltagerne i Ungdomsparlamentet er udvalgte skoleelever fra 8.-9. klasser på skoler i Danmark og Grønland. Folketinget har denne gang modtaget 1300 lovforslag, hvoraf 60 er blevet udvalgt til at blive behandlet af Ungdomsparlamentet.

Lov om skoleuniformer, indførelse af atomkraft og krav om valgretstest er tre forslag blandt mange, eleverne skal diskutere i udvalg og i Folketingssalen. Forslagene spænder vidt, men har det til fælles, at de er fremsat af eleverne selv.

Møderne vises direkte på Folketingets tv-kanal og på folketingets hjemmeside, hvor man også kan finde de 60 udvalgte lovforslag og et program for ungdomsparlamentsdagen.

Udover statsministeren deltager forskningsministeren, børne- og undervisningsministeren, skatteminister, miljøministeren, ligestillings- og kirkeministeren, økonomi- og indenrigsministeren, justitsministeren samt ministeren for by, bolig og landdistrikter.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]