Folketingets formand mødtes med den engelske Speaker

10.10.2012

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, mødtes onsdag den 10. oktober med den engelske parlamentsformand, John Bercow, i Folketinget.

Mogens Lykketoft og John Bercow
Foto: Hasse Ferrold

”John Bercow er lykkedes med en række reformer af det parlamentariske arbejde i det britiske underhus, ligesom vi løbende arbejder på at styrke rammerne for arbejdet i Folketinget. Mødet i dag var derfor en god lejlighed til en gensidig orientering herunder også en drøftelse af debatformerne, som de praktiseres i henholdsvis Underhuset og Folketinget. Jeg er fortsat meget opsat på, at vi også i Folketinget får gjort debatterne mere livlige og mere interessante for den enkelte borger”, sagde Folketingets formand Mogens Lykketoft efter mødet.

Udover mødet med Folketingets formand skal John Bercow bl.a. i audiens hos H. M. Dronningen. Desuden mødes han med både nuværende europaminister, Nicolai Wammen, og med tidligere europaminister og nuværende præsident i Nordisk Råd, Bertel Haarder, ligesom han deltager i en workshop med en række studerende på Københavns Universitet. 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]