Folketingets Præsidium besøger Washington

15.06.2012

Den 18. - 21. juni 2012 er Folketingets Formand og Folketingets Præsidium på besøg i Washington.

Folketingets Præsidium er inviteret til Washington af Kongressen med det formål at styrke båndene mellem Folketinget og Kongressen og drøfte emner af fælles interesse, herunder det transatlantiske samarbejde, den økonomiske krise og amerikansk udenrigspolitik.

Under besøget skal Præsidiet bl.a. mødes med den politiske ledelse i Repræsentanternes Hus ved den republikanske Speaker Boehner samt det mangeårige demokratiske kongresmedlem Steny Hoyer, som har gjort meget for det dansk-amerikanske samarbejde. Herudover skal Præsidiet mødes med repræsentanter fra Udenrigsministeriet, IMF og den demokratiske og republikanske kampagnestab.

Præsidiet er desuden inviteret til et debatmøde på det anerkendte Johns Hopkins University om den globale økonomiske krise, hvor Folketingets formand skal holde oplæg og Præsidiet efterfølgende deltage i en rundbordsdiskussion med amerikanske politikere og forskere.

Besøget har været planlagt to gange tidligere, men blev i 2010 udsat som følge af ekstra møder i Folketingssalen og i 2011 som følge af det forestående folketingsvalg.

Deltagere
Mogens Lykketoft (S), Folketingets formand
Bertel Haarder (V), 1. næstformand
Holger K. Nielsen (SF), 4. næstformand

Øvrige deltagere
Folketingssekretær og vicedirektør Claus Dethlefsen
Pressesekretær Peter Krab
Ekspeditionssekretær Annette Michelsen

Budget
150.000

 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]