Arktiske parlamentarikere mødes i Nuuk den 4. – 6. juni 2012

04.06.2012

Komiteen for arktiske parlamentarikere mødes i Nuuk efter invitation fra Folketingets repræsentant i komiteen, MF Sara Olsvig, IA

På dagsordenen for det arktiske møde i Grønland er et fælles møde mellem den arktiske komite og styrelsen for det arktiske universitet, U - Arctic på Grønlands Universitet, Illisimatusarfik.

Medlemmerne af den arktiske komite vil også mødes med Grønlands kommando i Nuuk for at få en orientering om etableringen af Arktisk Kommando og om arbejdet for søfartssikkerhed i Nordatlanten. Fravandene omkring Grønland er præget af stigende skibstrafik blandt andet med krydstogskibe.

MF Sara Olsvig siger i anledning af komiteens besøg. ”Jeg er glad for at kunne byde komiteen af arktiske parlamentarikere velkommen til Nuuk, hvor komiteen  vil blive introduceret til Grønland, vores selvstyreordning og til de udfordringer, som vi arbejder med politisk. Og vi får mulighed for at diskutere søfartssikkerhed med Arktisk kommando, et emne som er af stor betydning ikke kun for Grønland, men for hele det arktiske område, hvor de arktiske stater må arbejde sammen internationalt for at styrke søfartssikkerheden”.

Komiteen for arktiske parlamentarikere repræsenterer arktiske parlamentarikere fra USA, Rusland, Canada, Island, Norge, Sverige, Finland og Europaparlamentet samt med observatører fra samernes parlament, Nordisk Råd og Vestnordisk Råd.

Ved komiteens besøg i Nuuk vil også Norges parlament, Stortingets arktiske parlamentariske komite deltage.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]