Folketingets formand mødte Kinas præsident

16.06.2012

Lørdag den 16. juni mødtes Folketingets formand Mogens Lykketoft med Kinas præsident, som den 14. – 16. juni var på historiens første statsbesøg i Danmark.

Kina 

Mogens Lykketoft udtalte efter mødet: "Den kinesiske præsident og jeg havde en kort, men god meningsudveksling. Der blev fra begge sider lagt vægt på at udvikle samarbejdet, både i forhold til en global bæredygtig udvikling, men også i forhold til det konkrete samarbejde mellem Danmark og Kina. Den kinesiske præsident opfordrede samtidig til større samarbejde og udveksling mellem Folketinget og den nationale kinesiske folkekongres, hvilket jeg kun kan bifalde."

Præsident Hu Jintao gæstede Danmark efter invitation fra dronningen. Han var ledsaget af sin hustru Liu Yongding og en stor delegation, der bl.a. omfattede ministre og andre centrale kinesiske beslutningstagere.

Folketingets formand havde også lejlighed til at møde de kinesiske gæster fredag aften, hvor han deltog i dronningens statsbanket på Christiansborg Slot for præsident Jintao og hans følge, og lørdag i en frokost for gæsterne, som statsminister Helle Thorning-Schmidt var vært ved.

De kinesiske ministre, der indgik i præsidentens delegation, benyttede opholdet i Danmark til at deltage i en dansk-kinesisk erhvervskonference og til at møde deres danske ministerkolleger.

Hu Jintao har været Kinas præsident siden 2003. Han er også generalsekretær for det regerende kommunistparti og øverstbefalende for landets væbnede styrker. Tidligere var han guvernør for bl.a. Tibet. Jintao er ingeniør af uddannelse.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]