Tunesiens udenrigsminister mødtes med Folketingets formand

24.05.2012

Folketingets formand Mogens Lykketoft fik i dag besøg af Tunesiens udenrigsminister Rafik Abdessalem.

Tunesiens udenrigsminister mødtes med Folketingets formand
Tunesiens udenrigsminister Rafik Abdessalem og Folketingets Formand Mogens Lykketoft.
Foto: Hasse Ferrold

Samtalen med den tunesiske udenrigsminister bragte opmuntrende nyt om både situationen i landet og den tunesiske regerings holdninger, og Folketingets Formand udtrykte på mødet ønske om et nærmere samarbejde med det tunesiske parlament.

Den tunesiske udenrigsminister er på et to-dages arbejdsbesøg i Danmark, hvor der ud over besøget i Folketinget også er aftalt møder med udenrigsminister Villy Søvndal, handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og udviklingsminister Christian Friis Bach.

Rafik Abdessalem skal desuden holde fælles forelæsning på Københavns Universitet med den danske udviklingsminister om Tunesiens overgang til demokrati.

Dansk Industri, A.P. Møller Mærsk og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) får også besøg af Abdessalem, som ønsker at arbejde for at øge samhandelen mellem Tunesien og Danmark og få de danske turister til igen at besøge Tunesien.

Den 43-årige Abdessalem vendte sidste år tilbage til sit hjemland efter 21 år i eksil og blev udnævnt til udenrigsminister i Tunesiens første demokratisk valgte regering den 23. december 2011.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [06.02.2018]