Formanden for Myanmars/Burmas parlament besøgte i dag Folketinget

21.05.2012

Folketingets Præsidium repræsenteret ved Mogens Lykketoft, Bertel Haarder og Holger K. Nielsen mødtes i dag med formanden for Myanmars/Burmas parlament, hr. Thura Shwe Mann.

Burmas-Myanmars parlamentsformand Thura Shwe Mann og Folketingets Præsidium
Fra venstre ses medlem af Folketingets Præsidium Bertel Haarder, Myanmars/Burmas parlamentsformand Thura Shwe Mann og Folketingets Formand Mogens Lykketoft.
Foto: Hasse Ferrold

Shwe Mann, der ledsages af en delegation bestående af seks parlamentsmedlemmer, er på officielt besøg i Danmark mandag og tirsdag i forbindelse med en større rundrejse i Europa.

Folketingets formand Mogens Lykketoft udtalte efter mødet: ”Mødet med den tidligere general og nuværende parlamentsformand var opløftende og bekræfter den spirende tro på reel demokratisk reform og udvikling i Myanmar/Burma. Vi håber fra Folketingets side på at kunne indgå et samarbejde med deres parlament, hvor vi kan bidrage med erfaring om opbygning og udvikling af demokratiske institutioner.

Programmet i Folketinget bød også på møde med Folketingets Lovsekretariat, hvor samtaleemnerne bl.a. var Folketingets kontrol med regeringen, Folketingets arbejdsformer m.v.

Senere på dagen mødtes Shwe Mann med udviklingsminister Christian Friis Bach. Inden delegationen forlader Danmark i morgen, er der arrangeret møde hos Dansk Industri.

Shwe Mann blev formand for Myanmars/Burmas parlament den 31. december 2011. Forinden var han general i den burmesiske hær.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]