Præsidiet på officielt besøg i Vietnam og Indonesien

05.03.2012

Den 5.-13. marts 2012 er Folketingets formand og Folketingets Præsidium på officielt besøg i Vietnam og Indonesien.

Vietnam

Danmark har igennem flere årtier haft et tæt samarbejde med Vietnam, og landet har i den periode udviklet sig fra en traditionel bistandsmodtager til en vigtig samarbejdspartner på en lang række områder. Folketinget har i årene 2008-2011 haft en samarbejdsaftale med Vietnams Nationalforsamling, som en del af Udenrigsministeriets sektorprogram for god regeringsførelse. Aftalen er nu forlænget til perioden 2012-2015.

”De lovende økonomiske prognoser for Vietnam og landets politiske stabilitet åbner op for nye samarbejdsmuligheder mellem Danmark og Vietnam, hvilket jeg håber Præsidiets besøg kan støtte op om”, siger Mogens Lykketoft, Folketingets formand.

Præsidiet vil under besøget i Vietnam den 5.-7. marts bl.a. holde møder med formanden for Nationalforsamlingen hr. Nguyen Sinh Hung, premierminister hr. Nguyen Tan Dung, og justitsminister Ha Hung Cuong.

 

Indonesien

Indonesien er med sine knap 300 mio. indbyggere i dag verdens tredjestørste demokrati, verdens 17. største økonomi samt det land i verden med den største muslimske befolkning. Landet er et godt eksempel på fredelig sameksistens mellem demokrati og islam.

Danmark har siden 1990’erne haft et udviklingssamarbejde med Indonesien, og landet indgår som partnerland i Udenrigsministeriets udviklingspolitiske strategi.  Folketingets formand Mogens Lykketoft udtaler forud for besøget:

”Jeg ser frem til at drøfte demokrati og økonomisk udvikling med et land, som i de kommende år vil komme til at spille en stadig større rolle, både internationalt og regionalt”.

Præsidiet vil under besøget i Indonesien den 8.-12. marts bl.a. holde møder med formanden for 2. kammeret i det indonesiske parlament, Repræsentanternes Hus, hr. Marzuki Alie, Indonesiens præsident Hr. Susilo Bambang Yudhoyono og udenrigsminister Hr. Marty Natalegawa. Endvidere vil Præsidiet mødes med vicegeneralsekretæren for ASEAN.

 

Deltagere

Mogens Lykketoft (S), folketingets formand
Bertel Haarder (V), 1. næstformand
Søren Espersen (DF), 2. næstformand
Marianne Jelved (RV), 3. næstformand
Holger K. Nielsen (SF), 4. næstformand

 

Øvrige deltagere

Folketingets direktør Carsten U. Larsen
Formandens konsulent Søren Koushede
Formandens sekretær Charlotte Kaltoft

 

Budget

290.000 kr.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]