Præsidiet besøgte Vietnam og Indonesien

13.03.2012

Folketingets Præsidium besøgte Vietnam den 5. - 7. marts og Indonesien den 8. - 12. marts efter invitation fra de to landes parlamenter.

Folketingets præsisium på besøg hos Indonesiens præsident

Ud over samtalerne med værterne havde Præsidiet også anledning til at møde stats- og justitsministrene i Vietnam, præsidenten og udenrigsministeren i Indonesien, et antal ledende personer i civilsamfund og erhvervsliv i de to lande samt danske forretningsfolk og udviklingsmedarbejdere.

Mogens Lykketoft giver en forlæsning i Indonesien

I Indonesien besøgte Præsidiet desuden to af de mest anerkendte universiteter, og Mogens Lykketoft fik på University of Indonesia lejlighed til at give en forelæsning om dansk demokrati og den danske samfundsmodel og svare på spørgsmål fra de indonesiske studenter om bekæmpelse af korruption og kapitalindflydelse på det politiske system.

Præsidiet fremhævede i samtalerne i de to lande fordelen ved stærke, uafhængige institutioner som Rigsrevisionen og Ombudsmanden til at vogte over den udøvende magt på Folketingets og borgernes vegne.

Besøget er med til at fremme mulighederne for et stærkt øget samarbejde med de to asiatiske vækstøkonomier til gavn for bæredygtigheden i landenes økonomiske udvikling og for danske virksomheder.

Præsidiet i Vietnam marts 2012

Vietnam har siden 1994 været programsamarbejdsland for dansk udviklingsbistand, og dette program forsætter indtil 2015. Desuden har det danske folketing et særligt uddannelsesprogram for vietnamesiske parlamentarikere. I Indonesien har Danida også projekter med hovedvægt på grøn energi, beskyttelse af naturressurcer og regeringsførelse.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]