USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan besøgte Folketinget

20.03.2012

USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan, ambassadør Marc Grossman, lagde i går vejen forbi Folketinget, hvor han mødtes med Folketingets formand og medlemmer af Det Udenrigspolitiske Nævn og Forsvarsudvalget.

USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan, Marc Grossman, USA's ambassadør i Danmark, Laurie Fulton, og Folketingets formand Mogens Lykketoft. Foto: Hasse Ferrold 
Fra venstre ses USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan, Marc Grossman, USA's ambassadør i Danmark, Laurie Fulton, og Folketingets formand Mogens Lykketoft. Foto: Hasse Ferrold

På mødet blev transitionsprocessen for Afghanistan drøftet. Ambassadør Grossman gav et indblik i de udfordringer, som ligger forud for den fulde tilbagetrækning af de internationale kampstyrker i 2014, og lagde vægt på behovet for fortsat støtte fra Danmark i den vanskelige omstillingsproces. 
 
Tidligere på dagen mødtes Grossman med udenrigsminister Villy Søvndal. Mark Grossmans besøg i Danmark er led i en rundrejse i Europa med København som første stop på rejsen.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]