Høring om Finanspagten

07.02.2012

Folketingets Europaudvalg afholder en høring om Finanspagten og dens økonomiske konsekvenser torsdag den 9. februar kl. 13-16.30 i Landstingssalen på Christiansborg. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager åbner høringen, hvor både europæiske og danske økonomer vil deltage. Økonomerne er Thomas Klau fra European Council on Foreign Relations, Sony Kapoor fra tænketanken Re-Define, professor Jesper Jespersen fra Roskilde Universitet, professor Niels Thygesen fra Københavns Universitet og nationalbankdirektør Nils Bernstein. Høringen er offentlig, og i programmet er der afsat tid til spørgsmål fra såvel folketingsmedlemmer som andre deltagere.

Europaudvalget ønsker med høringen at sætte fokus på, hvad Finanspagten kommer til at betyde for den økonomiske politik i og de økonomiske muligheder for EU’s medlemslande. De inviterede økonomer vil i en række oplæg give deres forskellige bud på betydningen af den nye traktat om Finanspagten.

Formanden for Europaudvalget, Eva Kjer Hansen, siger om høringen: ”Op til vedtagelsen af Finanspagten har der været mange diskussioner om, hvorvidt Finanspagten er det rigtige tiltag for europæisk økonomi. I Europaudvalget synes vi derfor, at der er brug for at se nærmere på, hvad økonomer kan sige om de rammer, som fremover vil forme politiske beslutninger ikke kun i Danmark men i hele EU. Jeg glæder mig derfor til en oplyst og spændende debat på torsdag”.

Program samt CV’er på høringens oplægsholdere kan findes her: www.euo.dk/nyheder/euidag/2012/januar/finanspagt/

Tilmelding til høringen kan ske på finanspagten@ft.dk.
Der er arrangeret tolkning mellem dansk og engelsk. Hele høringen tv-optages og sendes på Folketingets tv-kanal. Høringen streames også direkte på Folketingets EU-Oplysnings hjemmeside www.euo.dk.
For yderligere information kontakt venligst EU-Konsulent Iben Tybjærg Schacke på tlf. 33 37 36 94.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]