Danmarks udsendte mindes og hyldes

29.08.2011

Den 5.september er National Flagdag for Danmarks udsendte i international tjeneste. National Flagdag er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet i det forgangne år.

Detalje i udsmykningen af tårnet på Christiansborg Slot

Dagen begynder på Kastellet, hvor der er indvielse af det nye monument for udsendte i international tjeneste. I Holmens Kirke i Købehavn holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste, og på Christiansborg Slotsplads er der parade for de soldater og hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år. På Slotspladsen taler Folketingets formand, forsvarsministeren, rigspolitichefen og forsvarschefen.

Folketinget vært for Flagdagens reception

Ligesom sidste år er Folketinget vært ved den efterfølgende reception i Rigsdagsgården ved Christiansborg. Om Folketingets rolle i Flagdagen siger Folketingets formand Thor Pedersen:

”I år er det tredje gang, Flagdagen afholdes, og dermed tredje gang Folketinget og hele Danmark på en synlig og respektfuld måde kan hylde og ære Danmarks udsendte. Det er også den dag, hvor vi alle har mulighed for at takke de pårørende, som accepterer at leve en hverdag med frygt og usikkerhed for deres nærmeste, der bidrager til at sikre international stabilitet, udvikling og sikkerhed.”

Mere information om Flagdagen

Flagdagen har fået sin egen portal på nettet, hvor man kan finde nyheder og artikler om dagen, se programmer og tidsplaner for alle flagdagens aktiviteter, ligesom der er information til pressen om Flagdagen.

Se portalen her

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]