Hasteforespørgsler om Nordafrika og europagten

18.03.2011

Onsdag den 23. marts 2011 kl. 12.00 holder Folketinget to hasteforespørgsler.

Situationen i Mellemøsten og Nordafrika

Venstre, Socialdemokratiet, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre er initiativtagere til forespørgslen til udenrigsministeren om situationen i Mellemøsten og Nordafrika.

Spørgsmålet til regeringen lyder:

”Hvad kan regeringen oplyse om situationen i Mellemøsten og Nordafrika i lyset af begivenhederne i de seneste uger, herunder især hvad Danmark alene, sammen med andre lande og FN og EU kan gøre for at beskytte civilbefolkningen og forhindre blodsudgydelser og for at fremme demokrati, menneskerettigheder og økonomisk og social udvikling?”

Europagten

Den anden forespørgsel er på initiativ af Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance. Den er til finansministeren og handler om europagten. Spørgsmålet lyder:

”Vil ministeren redegøre for konsekvenserne, hvis Danmark tilslutter sig europagten?”

Mere information

Folketingets øvrige partier støtter gennemførelsen af de to forespørgsler og både udenrigsminister Lene Espersen og finansminister Claus Hjort Frederiksen har sagt ja til at deltage. Derfor har Folketingets formand besluttet at sætte hasteforespørgslerne på Folketingets dagsorden.

Forespørgslerne transmitteres direkte på Folketingets hjemmeside og kan efterfølgende hentes og afspilles fra Folketingets video arkiv.

 

 

Se flere nyheder fra Folketinget