Nyt tv-site på Folketingets hjemmeside

26.10.2010

I dag åbner Folketinget op for et nyt tv-site på Folketingets hjemmeside. Tv-sitet giver mange nye muligheder. Man kan bl.a. spole tilbage i et møde, der vises direkte.

Man kan også se møderne ”on demand” og dermed se eller gense et møde på et hvilket som helst tidspunkt. Tv-optagelserne bliver også integreret i de skriftlige referater, så man både kan se og læse forhandlingerne i Folketingssalen. Det er de møder, som Folketingets tv-kanal optager, man kan se på det nye tv-site. Det gælder møderne i Folketingssalen, høringer, åbne samråd og åbne møder i Europaudvalget.

”Tv-sitet udvider mulighederne for at følge med i Folketingets arbejde. Nu kan man når som helst få adgang til optagelser af møderne i Folketinget, hvad enten det er som borger eller professionel bruger. Med tv-sitet er Folketinget som parlament førende i forhold til åbenhed og tilgængelighed til det parlamentariske arbejde”, siger Folketingets formand Thor Pedersen.

Tv-sitet findes på www.ft.dk/webtv.aspx

 

Direkte og forskudt transmission

Når man ser direkte transmissioner på Folketingets hjemmeside, får man mulighed for at spole i møderne, mens de vises direkte. Selv om et møde er godt i gang, kan man altså spole tilbage og se mødet fra starten eller vælge at klikke ind på forskellige steder i videoen. Folketingets hjemmeside er en af de første hjemmesider i Danmark, der lancerer denne mulighed, som vi har valgt at kalde ”forskudt transmission”.

Direkte transmissioner findes på www.ft.dk/webtv/direkte.aspx

Se møderne igen

Som noget nyt kan man se et møde, når det er slut. Møderne bliver optaget og gemt på hjemmesiden som video on demand. Man får altså mulighed for at se eller gense et møde på et hvilket som helst tidspunkt. Møderne i Folketingssalen findes via mødedato og nummer. Åbne samråd og høringer kan man finde via udvalg og mødedato. Folketinget arbejder dog allerede på at finde flere søgemuligheder.

Tidligere møder findes på www.ft.dk/webtv/tidligere.aspx

Video på referaterne fra Folketingssalen

Man kan også se mødevideoerne via referaterne på dokumentdelen. Når man slår en sag op via sagsnummeret, ligger mødevideoerne som en integreret del af de skriftlige referater. Mødevideoerne får her samme opdeling som referaterne. Man kan derfor hoppe mellem talerne og vælge nøjagtig de ønskede dele af mødet.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]