Nyt afstemningsanlæg i Folketingssalen

01.10.2010

I Folketingsåret 2010-2011 er der nye omstændigheder i Folketingssalen. De store oversigtstavler og afstemningspanelerne skiftes ud med et nyt og mere tidssvarende system, så der også i fremtiden kan afholdes hurtige og sikre afstemninger.

Henover sommerpausen har der været travlt i Folketingssalen. Der er udført snedkerarbejde på samtlige medlemspladser og formandspodiet. Der er foretaget kabelarbejde mellem Folketingssalen og Fællessalen, og de gamle oversigtstavler er blevet hejst ud af vinduerne med en kran.

Kort sagt, ligner salen ikke helt sig selv. Folketinget får nemlig nyt afstemningsanlæg fra og med oktober 2010. Det blev i november 2007 besluttet at udskifte det nedslidte, tidligere system, og der er blevet investeret ca. 17 millioner kroner i et nyt og mere tidssvarende anlæg, der kan sikre Folketingets afstemninger i fremtiden.

Hvor man f.eks. i England afgør afstemningerne ved opråb og optælling af medlemmerne i to forskellige rum, og man i Frankrig gør det ved at veje de plastickort, som medlemmerne har placeret i urner, så stemmer medlemmerne af Folketinget normalt ved at trykke på panelerne på deres plads i salen. Det tidligere afstemningssystem blev taget i brug i 1993, og var, ligesom det nye system, et elektronisk anlæg, der gør det muligt at foretage en hurtig og sikker optælling.

Det nye system giver en række muligheder, der kan gøre en stor del af Folketingets arbejde nemmere og hurtigere og samtidig øge offentlighedens muligheder for at følge med i salens beslutninger. Eksempelvis bliver systemet integreret med mikrofoner og tv-systemet, og da systemet er koblet direkte til Folketingets øvrige systemer, så vil resultaterne fra en afstemning kunne overføres hurtigt til hjemmesiden, så brugerne kan finde dem med det samme.

Men vigtigst af alt vil det nye system sikre, at Folketinget også i fremtiden vil kunne gennemføre hurtige og sikre afstemninger.Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [30.05.2017]