Nordisk pant og atomvåben på Nordisk Råds møder i Malmø

20.09.2010

Et nordisk pant- og retursystem er blandt sagerne der skal diskuteres når Nordisk Råds parlamentarikere mødes i Malmø tirsdag 21. og onsdag 22. september.

Den danske praksis med at udvise nordiske statsborgere, som har behov for socialhjælp bliver taget op igen i Medborger- og forbrugerudvalget, mens Kultur- og uddannelsesudvalget blandt andet vil diskutere nordisk public service.

Søfartssikkerhed og miljøtrusler i arktiske farvande er blandt sagerne på Miljøudvalgets dagsorden. Mens Præsidiet vil se nærmere på et medlemsforslag, som vil gøre Norden til en atomvåbenfri zone.

Velfærdsudvalget skal blandt andet tage stilling til medlemsforslaget om et nordisk elektronisk register for læger, tandlæger, sygeplejere og andet autoriseret plejepersonale i Norden og selvstyreområdene.

Septembermødene er de sidste møder som udvalgene afholder før Nordisk Råds årlige session. I år finder sessionen sted i den islandske hovedstad Reykjavik fra 2. til 4. november. Nordisk Råds session samler de nordiske statsministre og en lang række ministre og parlamentarikere fra hele Norden.

På sessionen i Reykajvik skal Nordisk Råds præsident og vicepræsident vælges fra Danmarks Delegation til Nordisk Råd, da Danmark overtager formandskabet for det nordiske parlamentariske samarbejde i 2011.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [13.06.2017]