Udtalelse til EU-Kommissær om beskyttelse af det danske realkreditsystem

17.09.2010

Et stort flertal af Folketingets partier (V, S, DF, SF, KF, RV og LA) står sammen om en udtalelse om beskyttelse af det danske realkreditsystem.

Et stort flertal af Folketingets partier (V, S, DF, SF, KF, RV og LA) står sammen om en udtalelse om beskyttelse af det danske realkreditsystem. Udtalelsen blev overleveret til EU-Kommissæren for Det Indre Marked, Michel Barnier, som mødtes med Folketingets Europaudvalg og Erhvervsudvalg torsdag.
 
På mødet med Kommissæren understregede medlemmerne af de to udvalg, at bevarelsen af det særlige danske realkreditsystem, har meget stor betydning for det store flertal af danskerne, som bor i egen bolig. Medlemmerne lagde også vægt på at forklare Kommissæren, at det særlige danske realkreditsystem viste sig at være meget stabilt under den økonomiske krise - i modsætning til systemerne i andre lande.
 
Kommissæren lovede, at Kommissionen ville studere det danske system nøje i forbindelse med forberedelserne af et nyt forslag om regulering af de finansielle markeder.
 
Udtalelsen er blevet til i samarbejde mellem partiernes ordførere i Europaudvalget og Erhvervsudvalget.
 
Udtalelsen kan findes på linket i højre side.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]