Pressemøde: WTOs direktør Pascal Lamy inviterer til pressemøde

19.05.2010

WTOs direktør, Pascal Lamy, besøger Udenrigsudvalget torsdag den 20. maj 2010. Forud for mødet med Udenrigsudvalget inviterer Pascal Lamy dansk presse til et møde kl. 10.30 i vær. 1-009.

Pascal Lamy har siden september 2005 været generaldirektør for WTO og blev i 2009 genvalgt til en ny fireårig periode. Han ventes især at lægge vægt på initiativet Aid for Trade – den handelsrelaterede bistand, der skal hjælpe udviklingslandene til at udnytte international handel som motor for vækst og beskæftigelse.

Under sit besøg skal Pascal Lamy blandt andet mødes med Udenrigsudvalget og udviklingsministeren samt tale ved Nordisk Globaliserings forum.

Interesserede fra pressekorpset bedes tilmelde sig hos Amalie Andresen på amalie.andresen@ft.dk eller på telefon 3337 3618 senest onsdag den 19. maj 2010 kl. 13.00.

Kort om Pascal Lamy
Lamy er universitetsuddannet inden for handel, statskundskab og offentlig forvaltning. Pascal Lamys karriere i den offentlige forvaltning i Frankrig startede hos revisionsmyndighederne under Finansministeriet, hvorfra han avancerede til en stilling som rådgiver for daværende finansminister Jacques Delors og sidenhen for premierminister Pierre Mauroy.

I tiden fra 1985 til 1994 var Lamy kabinetschef hos Europa-Kommissionens formand Delors. I 1994 blev Lamy sat til at lede redningsplanen for Credit Lyonnais, der var på vej mod fallit. Efter privatiseringen blev han chef for banken, en post som han varetog indtil 1999.

Fra 1999 til 2004 var Pascal Lamy kommissær for handel i EU-Kommissionen under Romani Prodi. Efter tiden i Kommissionen og indtil han overtog WTO-chefposten var Lamy dels formand for tænketanken ”Notre Europe”, der har europæisk integration som målsætning, dels associeret professor ved instituttet for politiske studier i Paris og fungerede som rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen (i dennes egenskab af formand for Det europæiske Socialistparti).

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]