Nye medborgere fejret i Folketinget

25.04.2010

De nye statsborgere kom rejsende til fra hele landet for at deltage i statsborgerskabsdagen på en smuk forårsdag.

”I er ikke længere fra et andet land. I er ikke længere på ophold i Danmark. I er ikke længere næsten danskere. I er danskere. Danmark er nu også jeres land.” Med disse ord bød formanden for Folketinget, Thor Pedersen, i dag velkommen til de nye medborgere, der fik statsborgerskab i 2009. Thor Pedersen mindede desuden deltagerne om, at vores folkestyre kun giver mening, hvis så mange som muligt engagerer sig i det. Med statsborgerskabet følger rettigheder, men også et ansvar. ”I har de samme rettigheder, som alle andre danskere. Men det betyder også, at I har et ansvar. Et ansvar for at tage aktivt del i samfundet. På den måde kan I bidrage til, at Danmark fortsat er et godt sted at leve for os alle.”

Statsborgerskabsdag, tale ved Folketingets formand

Det personlige møde

Gæsterne fik lejlighed til at opleve Christiansborg, rammen om det danske folkestyre. Partierne tog imod, og en række folketingsmedlemmer stillede op til en snak om det danske demokrati og det at være ny dansk statsborger.
"Det er en fantastisk flot dag. Vi er meget glade for at være blevet inviteret. Det er Danmarks velkomst til os nye statsborgere", sagde en af dagens deltagere. Det personlige møde mellem de nye statsborgere og medlemmer af Folketinget er en central del af statsborgerskabsdagen.

2010_04_25_Statsborgerdag

2010_04_25_Statsborgerdag

2010_04_25_Statsborgerdag

2010_04_25_Statsborgerdag

Gæsterne blev budt indenfor på Christiansborg, hvor partierne tog imod.

Stemningsfuldt arrangement

Arrangementet bød desuden på underholdning og musik med Søren Pilmark og Holmens Kirkes Kantori, der også sang for ved fællessangen ”Der er et yndigt land”. Det foregik i et telt på ridebanen bag Christiansborg, inden dørene til Christiansborg blev slået op.

Det var femte gang, Folketinget afholdt den festlige statsborgerskabsdag, og ca. 900 gæster og politikere deltog i dagens arrangement. Alle, der fik dansk statsborgerskab i 2009, og som er fyldt 18 år, var inviteret til statsborgerskabsdagen med ledsager.

2010_04_25_Statsborgerdag

Stemningen i teltet var høj, da Søren Pilmark og Holmens Kirkes Kantori optrådte med musik, underholdning og fællessang.

Disse billeder er til fri afbenyttelse på websteder og i publikationer. Billederne kan downloades i høj opløsning i menuen til højre.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]