Folketinget kårer unge EU-formidlere

22.03.2010

Folketinget kårer unge EU-formidlere

Hvordan forklarer jeg EU? Det spørgsmål har knap 300 af landets gymnasie- og Hf-elever prøvet at svare på inden for det seneste halve år. Folketingets EU-Oplysning har afholdt en formidlingskonkurrence, hvor opgaven var at forklare, hvordan EU fungerer, eller hvordan et lille hjørne af EU ser ud. Målet var at hjælpe med at gø-re EU forståeligt og interessant for andre unge.

De bedste bud er udvalgt, og vinderne kåres tirsdag den 23. marts 2010 klokken 10 foran Europaudvalgets lo-kale på Christiansborg. Efter kåringen overtager eleverne for en stund Europaudvalgets rolle, idet de skal prøve at give mandat til klima- og energiminister, Lykke Friis. Hun forelægger to af de punkter, som var på Ministerrå-dets dagsorden i sidste uge.

Journalister og andre er velkomne til at overvære mødet samt stille spørgsmål til de unge og det materiale, de har lavet.

Efter prisoverrækkelsen skal de unge igen i arbejdstøjet. De har vundet en studietur til EU’s institutioner i Bru-xelles, og opgaven er at finde historier, vinkler og dilemmaer, som kan være brændstof i et rollespil om EU. Målet er, at Folketingets Administration efterfølgende skal udvikle et rollespil, hvor unge kan udfordre hinanden på engagement, politisk tæft, skarpe tunger og viden om EU og samfund.

 

For flere informationer kontakt:

Rasmus Baastrup (Folketingets EU-Oplysning): 3337 3756

Martin Jørgensen (Folketingets EU-Oplysning): 3337 3622

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]