Europaudvalget rejser til Washington

17.09.2009

Den 13. - 18. september 2009 rejser Folketingets Europaudvalg til Washington.

Med rejsen til Washington ønsker Europaudvalget, at få et større indblik i de aktuelle politiske forhold i USA under Obamas nye administration. Europaudvalgets rejse omfatter møder med særligt fokus på forholdet mellem EU og USA, klima, den finansielle og økonomiske krise samt USA's holdning til stilstanden i WTO-forhandlingerne i Doha-Runden. Europaudvalget skal bl.a. afholde møder med medlemmer af kongressen, højtplacere embedsmænd i administrationen samt en række eksperter og tænketanke.
Europaudvalgets formand, Anne-Marie Meldgaard siger om rejsen:

"Netop nu, hvor Obama-administrationen for alvor har fundet sig til rette, er det meget interessant for Europaudvalget at besøge Washington. Vi håber bl.a. at blive klogere på Obama-administrationens syn på det transatlantiske samarbejde mellem EU og USA. Vi vil også have en række møder med fokus på den globale finansielle og økonomiske krise og på, hvad der gøres i USA for at vende den økonomiske udvikling - USA's politik på dette område har jo ganske store konsekvenser for EU.

Et tredje hovedtema på vores rejse bliver klima. Europaudvalget følger Danmarks og EU's forberedelser til klimatopmødet i København meget tæt, og da USA jo kommer til at spille en afgørende rolle for udfaldet af topmødet, er det væsentligt for os at få indblik i, hvad vi kan forvente fra USA's side."

Programmet for rejsen kan ses på Europaudvalgets bilag 564

Rejsen er budgetteret til at koste 293.000,- kroner.

Følgende deltager i rejsen:
MF Anne-Marie Meldgaard (S), MF Henrik Høegh (V), MF Pia Adelsten (DF), MF Jeppe Kofod (S), MF Anne Grete Holmsgaard (SF), MF Michael Aastrup Jensen (V), MF Kim Mortensen (S), MF Helle Sjelle (KF), Udvalgssekretær Signe Riis Andersen og Udvalgsassistent Else Risum.


 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]