Folketingets boligprojekt på skinner

21.07.2009

Folketinget har købt en ejendom i Wildersgade i København som et led i den nye boligordning for folketingsmedlemmer. Der er tale om en ejendom, som blev opført i 1778 og ombygget i 1849.

Ejendommen er inden for de seneste år blevet renoveret og vil med sine otte mindre lejligheder (44 m2 pr. lejlighed) kunne huse otte folketingsmedlemmer. Ejendommen er erhvervet for 11,5 mio. kr., og det er hensigten, at den kan tages i brug i løbet af efteråret 2009.

Folketinget købte i maj måned to tidligere erhvervslejemål i Tordenskjoldsgade, som efter en ombygning forventes at være klar til brug ultimo 2010.

”Med købet af ejendommen i Wildersgade råder vi nu over knap 60 mindre lejligheder til folketingsmedlemmer langvejs fra. Det betyder, at vores projekt om en ny boligordning for folketingsmedlemmer går som planlagt”, siger Thor Pedersen, formand for Folketinget.

Baggrunden for erhvervelsen af ejendommen er, at Folketingets Udvalg for Forretningsordenen i efteråret 2008 besluttede en ny boligordning for folketingsmedlemmer. Den nye ordning indebærer, at folketingsmedlemmer fortrinsvis med bopæl uden for Sjælland vil få tilbudt en mindre supplerende lejlighed i København, så længe de er medlem af Folketinget. Til gengæld bortfalder muligheden for at få et boligtilskud af Folketinget.

Den nye boligordning gør, at folketingsmedlemmerne kan koncentrere sig om politik fra dag 1, og samtidig er den på sigt mere økonomisk for Folketinget.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]