Åbent samråd om udviklingsbistanden til den private sektor

29.05.2009

Udenrigsudvalget har kaldt udviklingsminister Ulla Tørnæs i samråd om den danske udviklingsbistand til den private sektor. Regeringen lægger stor vægt på, at den private sektor får en central rolle i udviklingslandene for at skabe øget vækst og beskæftigelse. En evaluering fra 2001 af den hidtidige støtte kritiserede imidlertid den måde, bistanden var implementeret på indtil da. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 2. juni 2009 i vær. S-092 på Christiansborg kl. 13.00.

Udvalget har bedt ministeren forklare, hvorfor den kritiske evaluerings anbefalinger ikke har været underlagt en offentlig drøftelse, og hvorfor regeringen ikke har fulgt anbefalingerne i forbindelse med den efterfølgende udvidelse af støtten til den private sektor.

Evalueringen af bistanden til den private sektor findes på Udenrigsministeriets hjemmeside. Se link i boksen til højre.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra medlem af Udenrigsudvalget Jeppe Kofod (S). Samrådsspørgsmål AG, AH og AI kan læses i boksen til højre

Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter ”først til mølle-princippet”. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat på tlf. 3337 3618 eller via e-mail (uruarrangement@ft.dk) senest fredag den 29. maj 2009 kl. 16.00. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved Besøgsindgangen.

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 3337 3338.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]