Åbent samråd om udenlandske chaufførers lovovertrædelser i Danmark

23.04.2009

Folketingets Trafikudvalg har kaldt justitsminister Brian Mikkelsen i samråd om håndteringen af sager, hvor udenlandske lastbilchauffører begår lovovertrædelser i Danmark. Samrådet er åbent for alle og finder sted tors-dag den 30. april 2009 kl. 10.30 i vær. S-092 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvordan det sikres, at udenlandske chauffører, som begår lovovertrædelser i Danmark, bliver retsforfulgt på lige vilkår med danske chauffører. Desuden har udvalget bedt ministeren oplyse, hvordan det sikres, at de muligheder lovgivningen giver for at tilbageholde udenlandske køretøjer, indtil en bøde er betalt, udnyttes effektivt.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Links til samrådsspørgsmålene findes i boksen til højre

Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter først til mølle-princippet. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat senest onsdag den 29. april 2009 kl. 12.00. Kontaktoplysningerne fremgår til højre på siden. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske med tv-kameraer på stativ, uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38.

Yderligere oplysninger:

Udvalgssekretær Jesper Thinghuus, tlf. 33 37 55 14

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]