Om politiske partier

Et politisk parti kan påvirke udviklingen i samfundet ved at få valgt medlemmer til enten Folketinget, kommunalbestyrelser eller regionsråd. Partierne har lokale vælgerforeninger, der opstiller kandidaterne til de politiske organer.   

Udsnit med stolerækker i Folketingssalen
Større

Partiernes opbygning

Medlemmerne i de danske partier er enkeltpersoner. Partierne er organiseret i lokale vælgerforeninger, med landsmødet som øverste myndighed.   

Nærbillede af damehånd med blyant ved stemmeseddel. Folketingsvalget 18. juni 2015.
Større

Partigruppernes bogstaver

Alle Folketingets partigrupper betegnes med bogstaver, bl.a. så man kan se, hvem der tilhører hvilket parti. 
Stor total af vælgermøde med paneldeltagere. Skolevalg er en autentisk gennemført valghandling for 8. og 9. klasser i hele landet. Valget afholdes torsdag den 29. januar 2015, hvor eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler, og der bliver stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne.
Større

Gruppestøtte og regnskaber

Hver folketingsgruppe modtager et tilskud kaldet gruppestøtte. Denne støtte går især til folketingsgruppernes lønudgifter til medlemssekretærer, rådgivere, pressemedarbejdere m.fl.
Ministergangen, udsnit af ministerbilleder
Større

Partiernes historie

Politiske partier er en gruppe personer, der deler værdier, og som under et fælles partinavn opstiller kandidater til offentlige valg for at få indflydelse på udviklingen i samfundet. 
Reoler postfordelingsrum, post til folketingsmedlemmerne.
Større

Partiernes kontaktoplysninger

Find kontaktoplysninger til de forskellige politiske partier, der er repræsenteret i Folketinget.
Nærbillede af stak papirer
Større

Tal og fakta om partier

Se hvor mange medlemmer partierne har, hvornår de forskellige partier blev opstillet, og hvor mange partier der egentlig har været opstillet ved folketingsvalg.