Folketingets Oplysning

Har du spørgsmål om arbejdet i Folketinget, lovgivningen eller Christiansborg, kan du kontakte Folketingets Oplysning og få hurtigt svar. Folketingets Oplysning er en gratis svartjeneste, der sidder klar ved telefon, mail og chat alle hverdage fra kl. 10 for at hjælpe dig med faktuelle svar på dine spørgsmål.

Folketingets Oplysning
Større

Hos os findes der ingen dumme spørgsmål

Hvad enten du er studerende eller advokat, journalist eller den, der følger med i nyhederne, får du hjælp til at finde rundt i fakta og historier. Alle kan stille spørgsmål til Folketingets Oplysning, der hver dag får mange forskellige henvendelser. Så stil endelig dit spørgsmål ‒ du får altid et svar. Er det noget, som Folketingets Oplysning ikke kan svare på, bliver du hjulpet videre til rette sted.

Folketingets Oplysning svarer især på spørgsmål inden for disse områder:

• Lovgivningsprocessen
• Konkrete lovforslag og sager i Folketinget – både aktuelle og historiske
• Historier fra nyhederne
• Hvem er hvad i dansk politik
• Christiansborg Slot

Fortolkning af regler, sagsbehandling og juridisk rådgivning er ikke noget, Folketingets Oplysning kan hjælpe med. Politiske spørgsmål kan du heller ikke få svar på i Folketingets Oplysning, de skal besvares af politikerne. Men du kan altid få hjælp til, hvordan du kontakter relevante folketingsmedlemmer eller udvalg. 

Hurtig og neutral

Formålet med svartjenesten er at sikre en neutral, ensartet og effektiv betjening af alle spørgere. Du kan stille dit spørgsmål:

  • på telefon +45 3337 3338
  • på mail fo@ft.dk 
  • via chatten her på hjemmesiden

Du vælger selv, hvad der passer dig bedst.

Sender du en mail på en hverdag inden kl. 15, kan du forvente svar samme dag. Er det et omfattende svar, kan det ske, at svaret først er klar dagen efter, men så får du besked om det.

Få hjælp til Folketingets hjemmeside

Informationerne er mange her på Folketingets hjemmeside, så det kan være svært at finde rundt. Hvad enten du leder efter et specifikt dokument eller gerne vil have vejledning i at søge, hjælper Folketingets Oplysning gerne.

Åbningstider 

Folketingets Oplysning har åbent mandag ‒ fredag kl. 10.00-16.00.
I Folketingets mødefri perioder dog kun kl. 10.00-15.00.
Folketingets Oplysning

Har du brug for hjælp?

Folketingets Oplysning

Tlf. 3337 3338

Send e-mail

Ofte stillede spørgsmål

Folketingets Oplysning har samlet et udvalg af de oftest stillede spørgsmål fra svartjenesten.
Du har også mulighed for selv at stille et spørgsmål.