Grundloven og folkestyret

11 kapitler og 89 paragraffer. Længere er grundloven ikke. Men grundloven er Danmarks vigtigste lov. Den skal sikre stabile rammer om det politiske liv og de politiske kampe om magten. Og grundloven skal sikre, at borgernes rettigheder ikke krænkes. Begge dele sikres, ved at grundloven er mere vanskelig at ændre end andre love. Grundloven er kun blevet ændret 4 gange og danner fortsat en solid ramme om det danske demokrati. 

Grundlovgivende forsamling
Større

Grundloven og folkestyrets udvikling

Danmarks grundlov danner rammen om vores folkestyre. Beskrivelsen af grundlovens tilblivelse og udvikling er også en beskrivelse af folkestyrets udvikling fra den 5. juni 1849. 
Min Grundlov
Større

Grundloven med forklaringer

Grundloven er Danmarks vigtigste lov, og den er kun ændret få gange siden 1849. Sproget i mange af paragrafferne er ikke blevet moderniseret siden. Derfor kan du her finde forklarende kommentarer til de enkelte paragraffer.
 
Christiansborg
Større

Kvinder i politik

Helle Thorning-Schmidt blev den første kvindelige statsminister, og andelen af kvinder valgt ind i Folketinget er på næsten 40 %, ca. 100 år efter at kvinderne fik stemmeret i 1915.