Temaer

Grafik tema
Større
Borgerforslag
TEMA
Større

Borgerforslag

På hjemmesiden borgerforslag.dk kan du se, støtte eller oprette forslag til noget, som du mener bør ændres i lovgivningen eller i samfundet – et såkaldt borgerforslag. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg støtter et forslag, kan det blive fremsat i Folketinget.
TEMA
Større

Finanslov

I løbet af november bliver den endelige finanslovsaftale for næste år normalt indgået. Det sker efter intensive politiske forhandlinger mellem partierne. Når finanslovsaftalen er faldet på plads, vedtager Folketinget den endelige finanslov ved en afstemning i Folketingssalen. Afstemningen foregår normalt i december. 
Ombygning af folketingssalen 2017
TEMA
Større

Folketingssalen - hjertet i demokratiet

Folketingssalen har været igennem en større ombygning over sommeren, så den nu fremstår fin og klar til Folketingets åbnings tirsdag d. 3. oktober. Det store vindue bag formandsstolen er blevet fritlagt, og der er blevet bedre tilgængelighed for medlemmer med funktionsnedsættelser.
Dansk flag
TEMA
Større

Lovforslag om nye statsborgere

Tildeling af statsborgerskab kan kun ske ved lov. Det står i grundloven. Derfor vedtager Folketinget 2 gange om året en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere – også kaldet indfødsret.
Min grundlov
TEMA
Større

Min grundlov

Flere førstegangsvælgere stemmer, hvis de modtager en opfordring til at stemme lige inden et valg. Det viser nyere forskning. Derfor udsender Folketinget Min grundlov med en hilsen fra Folketingets formand inden hvert valg.
billede af slotspladsen
TEMA
Større

Ombygning af Christiansborg Slotsplads

Smukke lyse kugler i nordisk granit kommer fremover til at pryde Slotspladsen foran Christiansborg Slot. Granitkuglerne rammer på en gang pladsen ind som demokratisk samlingspunkt, og øger sikkerheden omkring Christiansborg. Gæster kan besøge Tårnet via Indre Slotsplads, mens arbejdet med Slotspladsen står på.
Billede af isbjerg
TEMA
Større

Politisk fokus på Arktis

Et sårbart økosystem, øgende muligheder for transport og udvinding af råstoffer og ikke mindst overlappende kontinentalsokkelkrav mellem Danmark og Rusland er nogle af de problematikker, der har sat Arktis højere på dagsordenen de seneste år.
Statsministerportrætterne i Vandrehallen
TEMA
Større

Statsministerportrætterne i Folketinget

I april 2017 blev portrættet af den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt afsløret i Folketingets vandrehal. Maleriet er udført af Ditte Ejlerskov, og er nu en del af samlingen af statsministerportrætter, der hænger på Christiansborg.
tema om kommissioner
TEMA
Større

Undersøgelseskommissioner

Regeringen har nedsat en undersøgelseskommission på baggrund af de mange sager i SKAT, der har kostet statskassen milliarder af kroner. Undersøgelseskommissionen skal bl.a. undersøge hændelsesforløbet omkring det fejlslagne skatteinddrivelsessystem EFI og de effektiviseringer, der er blevet gennemført i SKAT. Men hvordan foregår arbejdet i en undersøgelseskommission egentlig?