>>Luk dette vindue
Folketinget, Christiansborg
1240 København K.
Tlf.: +45 3337 5500
Mail: folketinget@ft.dk

Udskrevet den: 07.02.2016
Webadresse: http://www.ft.dk/Folketinget/Christiansborg_slot/Folkets_hus.aspx?p=1


Folkets hus

Borgere i Danmark har let adgang til at overvære en debat i Folketingssalen, at besøge Christiansborg eller at følge tilblivelsen af en ny lov hjemmefra via forskellige medier.

Gæster på Christiansborg ved Kulturnatten 2008 

 

Let adgang til Folketinget

Folketinget er folkets ting eller styre, og derfor kan man kalde Christiansborg for folkets hus. Når alle borgere i Danmark har en aktie i landets styreform, har de også ret til at se og følge med i Folketingets arbejde. Derfor har borgerne let adgang til at opleve en debat i Folketingssalen eller til at overvære åbne møder, som f.eks. en åben høring eller et åbent samråd. Man kan også besøge Folketinget ved at deltage i en omvisning, hvor Folketingets betjente viser rundt på Christiansborg og fortæller om det danske demokrati. Der er meget stor interesse for omvisningerne, hvor man får et kig bag facaden på Christiansborg. Derfor afholder Folketinget også af og til åbent hus-arrangementer, hvor der er mulighed for, at borgerne kan opleve Folketinget på egen hånd. 

Følg med i arbejdet hjemmefra

Man behøver dog ikke at befinde sig på Christiansborg for at følge med i Folketingets arbejde. Det kan man også gøre hjemmefra. Flere dage om ugen fra oktober til juni produceres direkte transmissioner fra Folketingssalen og Europaudvalgets møder, der sendes på DR 2 og som web-tv på Folketingets hjemmeside. 1. november 2009 får Folketinget sin egen tv-kanal, der sender direkte tv fra og om Folketinget hver dag. Og dertil kommer, at de danske aviser og tv-kanaler dagligt bringer nyheder og reportager fra Christiansborg.

 

Senest opdateret: [27.09.2011]

Side : 1