>>Luk dette vindue
Folketinget, Christiansborg
1240 København K.
Tlf.: +45 3337 5500
Mail: folketinget@ft.dk

Udskrevet den: 27.04.2017
Webadresse: http://www.ft.dk/Folketinget/Christiansborg_slot/Folkets_hus.aspx?p=1


Folkets hus

Borgere i Danmark har let adgang til at overvære en debat i Folketingssalen, at besøge Christiansborg eller at følge tilblivelsen af en ny lov hjemmefra via forskellige medier.

Gæster på Christiansborg ved Kulturnatten 2008 

 

Let adgang til Folketinget

Folketinget er folkets ting eller styre, og derfor kan man kalde Christiansborg for folkets hus. Når alle borgere i Danmark har en aktie i landets styreform, har de også ret til at se og følge med i Folketingets arbejde. Derfor har borgerne let adgang til at opleve en debat i Folketingssalen eller til at overvære åbne møder, som f.eks. en åben høring eller et åbent samråd. Man kan også besøge Folketinget ved at deltage i en omvisning, hvor Folketingets betjente viser rundt på Christiansborg og fortæller om det danske demokrati. Der er meget stor interesse for omvisningerne, hvor man får et kig bag facaden på Christiansborg. Derfor afholder Folketinget også af og til åbent hus-arrangementer, hvor der er mulighed for, at borgerne kan opleve Folketinget på egen hånd. Mange af gæsterne i Folketinget er skoleelever, og de kan vælge mellem undervisningsforløb eller det interaktive rollespil Politiker for en dag. Endelig kan man tage en tur op i Tårnet på Christiansborg. Herfra kan man se København fra en helt ny vinkel og besøge en restaurant med en unik beliggenhed.

Følg med i arbejdet hjemmefra

Man behøver dog ikke at befinde sig på Christiansborg for at følge med i Folketingets arbejde. Folketinget har sin egen tv-kanal, der sender direkte fra møderne i Folketingssalen og også sender fra åbne samråd, høringer, konferencer m.m. Der er også et video-on-demand arkiv, hvor du kan finde tidligere klip. På Folketingets hjemmeside finder du alle dokumenter, der hører til lovgivningsprocessen, nyheder, faktuelle oplysninger m.m. Du kan også følge Folketinget på Facebook og her fra forskellige informationer om Folketingets arbejde og politikernes hverdag på Christiansborg.

 

Senest opdateret: [02.05.2016]

Side : 1