Kommuner og kulturorganisationer deltager i fejringen af 100-året for kvinders og tjenestefolks valgbarhed og valgret

20.02.2015

I anledningen af den nationale markering af 100-året for kvinders og tjenestefolks valgbarhed og valgret i 2015 inviterer regeringen og Folketinget kommuner og lokale kulturorganisationer til at bidrage med lokale events.

I håbet om at samle hele landet, har regeringen og Folketinget officielt inviteret kommuner og kulturinstitutioner, museer, biblioteker og foreninger til at bidrage med lokale aktiviteter til fejringen af 100-året for kvinders og tjenestefolks valgbarhed og valgret i 2015. Målet er at skabe lokal opmærksom om jubilæet, så det får synlighed i hele landet.

Over 50 lokale og nationale events er allerede nu registreret på den officielle hjemmeside for 100-året (www.100aaret.dk), og der kommer dagligt flere til. På den måde samler hjemmesiden lokale initiativer og skaber synlighed om events, blandt andet i landets kommuner.

Blandt arrangementerne er udstillinger på lokale museer, debatarrangementer med fokus på ligestilling, nærdemokrati og lokal deltagelse, musikkoncerter og andre traditionelle eller utraditionelle events.

På hjemmesiden ligger også det officielle logo, der er specielt udviklet til den nationale fejring. Dette logo vil være tilgængeligt for arrangører af lokale events, som dermed kan vise, at deres event også er en del af den samlede markering. Logoet og andre dele af designkonceptet ligger til fri download via hjemmesiden.

Regeringen og Folketingets nationale markering af 100-året vil finde sted i maj og juni og vil kulminere i grundlovsweekenden den 5. – 8. juni 2015.


Senest opdateret: [18.11.2022]