Pige med dansk flag i hånden
TEMA
Større

Statsborgerskabsdag 2018

Søndag den 22. april afholder Folketinget statsborgerskabsdag. Alle borgere, der har fået dansk statsborgerskab i løbet af 2017, inviteres med til fejringen, som byder på tale af Folketingets formand, musik, dans og teater. Derefter inviteres de nye statsborgere til åbent hus på Christiansborg, hvor de kan møde de politiske partier.
Dansk flag
TEMA
Større

Lovforslag om nye statsborgere

Tildeling af statsborgerskab kan kun ske ved lov. Det står i grundloven. Derfor vedtager Folketinget 2 gange om året en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere – også kaldet indfødsret. Det aktuelle lovforslag om statsborgerskab blev fremsat den 19. april 2018 af udlændinge- og integrationsministeren.
Borgerforslag
TEMA
Større

Borgerforslag

På hjemmesiden borgerforslag.dk kan du se, støtte eller oprette forslag til noget, som du mener bør ændres i lovgivningen eller i samfundet – et såkaldt borgerforslag. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg støtter et forslag, kan det blive fremsat i Folketinget.
Demokratifilm
TEMA
Større

5 nye undervisningsfilm om EU til 8. og 9. klasse

Folketingets filmserie Dit Demokrati er blevet suppleret med 5 nye film om EU. De sætter fokus på, hvad EU bestemmer, hvordan EU lovgiver, hvad der skal til for at blive medlem af EU, det danske nej til Maastrichttraktaten i 1992 og EU’s historie. Filmene er lavet til undervisningen i samfundsfag i 8. og 9. klasse.
billede af slotspladsen
TEMA
Større

Ombygning af Christiansborg Slotsplads

Smukke lyse kugler i nordisk granit kommer fremover til at pryde Slotspladsen foran Christiansborg Slot. Granitkuglerne rammer på en gang pladsen ind som demokratisk samlingspunkt, og øger sikkerheden omkring Christiansborg. Gæster kan besøge Tårnet via Indre Slotsplads, mens arbejdet med Slotspladsen står på.
Besoeg Folketinget
Større

Besøg Folketinget

Kom på en omvisning i Folketinget og hør om Folketingets arbejde og Christiansborgs historie, eller overvær et møde i Folketingssalen fra tilhørerpladserne. Folketinget har mange forskellige besøgstilbud til både enkeltpersoner og grupper.
Vandrehallen set fra Google streetview
TEMA
Større

Oplev Folketinget indefra

Med Google Streetview kan du komme helt tæt på og udforske Folketinget hjemmefra.

Folketingssalen

Der er møde i salen i dag torsdag den 19. april 2018 kl. 10:00 Se dagsorden

Næste møde i salen er planlagt til fredag den 20. april 2018 kl. 10:00 Se dagsorden

Nyheder fra Folketinget

Nyhedsoversigten
17.04.2018
Statsborgerskabsdag 2018

Hvert år i april afholder Folketinget statsborgerskabsdag. Alle borgere, der har fået dansk statsborgerskab i løbet af 2017, er blevet inviteret med til årets statsborgerskabsdag, som denne gang finder sted søndag den 22. april 2018.

Folketingets Oplysning
Større

Folketingets Oplysning

Har du spørgsmål om Folketinget, lovgivningen eller Christiansborg, kan du kontakte Folketingets Oplysning og få hurtigt svar.

EU Oplysningen
Større

Folketingets EU-Oplysning

Har du spørgsmål om arbejdet i EU eller dine rettigheder inden for EU, kan du kontakte Folketingets EU-Oplysning og få hurtigt svar.

Find dokument på nummer og samling.